DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 31 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Korenfestival op Havenplein in Dronten is ‘een feestje’ voor Unlimited Sound

Redactie: M.H.

DRONTEN - Café-restaurant Moellies hield vandaag samen met popkoor Unlimited Sound een korenfestival op het Havenplein. Behalve het organiserende koor waren er ook optredens van zanggroep Akkoord uit Dronten en barbershopkoor Dolphin Barber Mates uit Harderwijk. „Een feestje”, zegt Celesta van den Brakel van het popkoor.

Waarom een korenfestival in de buitenlucht?
Celesta van den Brakel: „Perry de Moel heeft mij benaderd. We hebben vaker dingen samen gedaan. Hij vroeg of wij zo’n korenfestival op touw wilden zetten en om het jaarlijks te laten terugkeren. Vorig jaar zijn we al bezig geweest, maar toen konden we geen geschikte datum vinden. Nu is het wel gelukt.”

Het belang van Perry is dat het terras vol zit?
„Natuurlijk. En daar werken wij graag aan mee, want dan kunnen wij lekker onze hobby uitoefenen en lekker zingen. We hebben Akkoord gevraagd en Dolphin Barber Mates gevraagd en die wilden graag meedoen.”

Voor de mensen die jullie niet kennen: wie zijn Unlimited Sound?
„Wij zijn een popkoor uit Dronten. We zingen uit de periode van de sixties tot nu. Dat proberen we een beetje om en om te doen: een gouwe ouwe en dan weer een nummer uit deze tijd. We bestaan uit veertig mannen en vrouwen, alhoewel we op dit moment een beetje een tekort aan mannen hebben. Dus wie zin heeft: je bent van harte welkom!”

Hoe lang bestaat jullie koor?
„Vanaf 2001. Dat is begonnen met een paar vriendinnen die zeiden: het lijkt ons leuk om met elkaar te zingen. Die hebben de buurman er bij gecharterd en die werd de dirigent. Zo is het van een klein clubje uitgegroeid tot dit.”

Hebben jullie veel optredens?
„Jawel. Voor onze jubileumshow hebben we in januari in De Meerpaal gestaan: in de grote zaal met alles erop en eraan. Dat was echt een enorm succes.”

En vandaag? Ook een succes?
„Ik vind het wel. We hebben het weer natuurlijk hartstikke goed mee. Iedereen is enthousiast, dus het is helemaal perfect.”

Dus wat jou betreft volgend jaar weer?
„Wat mij betreft wel, ik vind het een feestje. En misschien dat we het dan kunnen uitbreiden met wat meer koren.”