DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Torenbosje houdt graffitiwedstrijd: „Ontwerp zelf aanbrengen op elektriciteitshuisje”

Torenbosje houdt graffitiwedstrijd: „Ontwerp zelf aanbrengen op elektriciteitshuisje”
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het Torenbosje heeft een graffitiwedstrijd uitgeschreven voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar in de gemeente Dronten. De vier winnaars mogen hun ontwerp zelf spuiten op het elektriciteitshuisje bij de entree van het bosje.

„Het elektriciteitshuisje wordt vaak ontsierd met ongevraagde graffiti. Hierin willen wij verandering brengen”, stelt de stichting Projecten Rondom Het Torenbosje. Dat gebeurt met een bijdrage uit het Geert Popkema Jeugdfonds.

Aan jongeren wordt gevraagd een ontwerp te bedenken rond de geschiedenis van het Torenbosje. Dat bosje ligt aan de Elburgerweg, halverwege tussen Dronten en Elburg. Uit de inzendingen worden vier winnaars gekozen, want het huisje heeft vier zijden.

Gilbert Helder

„De ontwerpen worden beoordeeld door een vakkundige jury en worden daarna uitvergroot”, aldus de stichting, „Onder deskundige leiding van de graffitikunstenaar Gilbert Helder spuiten de vier winnaars zelf hun ontwerp op het elektriciteitshuisje."

De winnaars ontvangen daarnaast een graffiti-workshop van Gilbert Helder. Ook zijn er andere prijzen beschikbaar gesteld.

Inzenden