Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Tegels op Meerpaalplein dwingen Sandy en Dave tot aanpassingen

Tegels op Meerpaalplein dwingen Sandy en Dave tot aanpassingen
Sandy Meester en Dave Dronkers tijdens hun demonstratie in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - In de tent van de Meerpaaldagen verzorgde dansschool Overeem uit Lelystad zaterdagmiddag verschillende demonstraties. Het stijldansduo Sandy Meester en Dave Dronkers oogstte bewondering. Zelf waren ze niet heel tevreden over hun optreden in Dronten: ,,Het is een beetje improviseren.”

Sandy en Dave wonen in Almere en dansen in Lelystad. Ze beoefenen die hobby al een jaar of twintig en trainen twee of drie keer in de week. Daardoor dansen ze nu wedstrijden op het allerhoogste amateurniveau in Nederland, de zogenaamde kledingklasse.

Stenen vloer

Die wedstrijden worden gedanst op een gladde, houten dansvloer. En dus is het voor het dansduo even wennen op het Meerpaalplein, want daar moet het gebeuren op tegels.

,,We passen ons programma aan, want je hebt niet je dansschoenen aan en je kunt hier niet alle figuren doen. Een houten vloer is gladder, daarop kun je veel sneller draaien”, weet Dave, ,,Als je dat hier doet, kost het je enkels."

Meerpaaldagen

De leken onder de toeschouwers valt het niet op. Dave en Sandy zijn dusdanig geroutineerd, dat ze ondanks de beperkingen toch een mooie show weggeven. Het is duidelijk niet hun eerste keer. ,,Klopt, we geven veel vaker demonstraties", reageert Sandy, ,,Bij dansscholen, op feesten en partijen, maar ook op evenementen zoals deze Meerpaaldagen.”

Ze is enthousiast over het evenement in Dronten: ,,Super, leuk georganiseerd, supergezellig, geweldig!”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo