DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swifter Smarties kijken uit naar theateroptreden met Ernest Beuving

Swifter Smarties kijken uit naar theateroptreden met Ernest Beuving
Swifter Smarties
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De Swifter Smarties kijken reikhalzend uit naar hun optreden in theater De Meerpaal op zaterdag 10 december. De Swifterbanters zijn die avond achtergrondkoor bij de theatershow van Ernest Beuving. ,,De zaal is nu al bijna uitverkocht”, weet Marina Lancée.

De Swifter Smarties zijn in 2011 opgericht ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Swifterbant. ,,156 Swifterbanters met en zonder zangbeperking deden toen mee aan dat project”, blikt Marina Lancée terug, ,,Na dit jubileumproject maakten 80 Smarties een doorstart.”

Eerste lustrum

Het koor heeft inmiddels drie tv-optredens achter de rug en heeft twee cd’s uitgegeven. Met het optreden in De Meerpaal luiden de Swifter Smarties hun eerste lustrum in. ,,In het kalenderjaar 2017 zullen we zeker nog veel van ons laten horen.”

Ernest Beuving

Ernest Beuving komt naar De Meerpaal met het programma ‘Klap van de korenmolen’: ,,Een spoedcursus geluk, gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.”

De Meerpaal schrijft over het cabareteske muziektheaterprogramma: ,,Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tijdens zijn acts tussendoor onder de stoel van het lachen. Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones tot een Mick Jagger met ADHD.”


Wat een fantastisch info over de Swifter Smarties en Alliance, twee koren uit Swifterbant! En het optreden met Ernest Beuving wordt een hoogtepunt in het bestaan van deze koren! Heb begrepen dat, wil je dit spektakel meemaken, je op een draf kaartjes moet reserveren bij De Meerpaal!
Tilly Scholtens | donderdag 11 augustus 2016 12:54