DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Suit Up op Meerpaaldagen in voorprogramma van Waylon: „Nee joh, Waylon is onze afterparty!”

Redactie: M.H.

DRONTEN – Zijn ze tijdens de Meerpaaldagen het voorprogramma van Waylon? „Nee joh, Waylon is onze afterparty!” Voor de coverband Suit Up Uit Dronten gaat in augustus een eerste droom in vervulling. Op donderdag 9 augustus staan ze om negen uur in de tent en wat Edwin Gielen (toetsen en bas) en Jeroen Elsenga (drums) betreft gaat het dak er af.

Hun eigen liefde voor een goed feestje met dito muziek is bij ieder optreden weer de belangrijkste drijfveer. „We weten wat we zelf leuk vinden en we zorgen er voor dat het publiek dát ervaart.”

Het hele land

Sinds 2016 zijn ze bezig. Jeroen vertelt dat het na dat opstartjaar steeds beter loopt. „Vorig jaar hebben we zo’n twintig optredens gedaan in Dronten en omgeving. Nu merken we dat de aanvragen uit het hele land beginnen te komen.”

In de opstarttijd speelde het zestal nog wel met het idee om eigen muziek te gaan schrijven. Dat viel niet mee en daarop volgde de onvoorwaardelijke keus voor de covers. Van Hazes tot rock and roll, de voorwaarde is dat ieder nummer herkenbaar is.

„Waar we ook spelen, uiteindelijk lukt het altijd om een feestje te bouwen. In het begin is het soms misschien wat tam, aan het einde staat iedereen te zingen en te dansen.”

Vrienden

De zes bandleden zijn goede vrienden met een gezamenlijke passie. „De muziek is de basis van onze vriendschap”, vertelt Edwin. „We houden van dezelfde muziek, we houden van feesten. Feesttenten, dat is het leukste. Daar komt iedereen voor maar een ding. Feesten, en daar zorgen wij voor.”

Na dik een jaar hard werken vonden ze zichzelf goed genoeg voor de Meerpaaldagen. „Omdat de organisatie alleen hoge kwaliteit boekt staat er over het algemeen niet zoveel uit Dronten in de programmering. Ze wilden ons ook eerst horen. Daarna werd bekend dat we mogen spelen.”

Mond houden

Ze moesten alleen nog een paar maanden hun mond houden. Dat viel niet mee. „We komen ons hele leven al op de Meerpaaldagen. Dat is ons feestje! Ik ben er altijd, iedere avond”, vertelt Jeroen.

„Hier wil je spelen en je wilt dus wel aan iedereen vertellen dat je er op het podium gaat staan. Dat mocht pas nadat het programma bekend was en nu weet ècht iedereen het.”

Enorme show

Het wordt een enorme show, beloven ze. „Glitters, confetti, onze beste nummers, het meezinggehalte wordt hoog. In dat uur halen we alles uit de kast.” Want Suit Up gaat niet alleen voor de muziek, het oog wil ook wat. „We entertainen en hoe meer het publiek los gaat hoe meer wij ook los gaan.”

Wat hen betreft blijft het niet bij een keer Meerpaaldagen. „De vrijdag- of de zaterdagavond, dat is het volgende doel”, vindt Edwin. „Maar dit is al prachtig. We hebben er ongelofelijk veel zin in.”