DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Robin Bentum wint eerste singer-songwriterwedstrijd: „Het niveau was hoog”

Robin Bentum wint eerste singer-songwriterwedstrijd: „Het niveau was hoog”
Robin Bentum neemt de hoofdprijs in ontvangst.
Foto: Jolanda Schram
Redactie: M.H.

DRONTEN - De singer-songwriterwedstrijd in de tent op het Meerpaalplein is volgens organisator Hilde Boers ‘fantastisch’ verlopen: „Het was hartstikke leuk. De tent zat vol en buiten de tent stonden ook nog mensen.” De overwinning ging naar Robin Bentum.

Het was de eerste keer dat STADronten de singer-songwedstrijd organiseerde. Het evenement vond plaats in een tent, omdat de gemeente subsidie beschikbaar heeft gesteld voor culturele activiteiten op het plein.

Apart sfeertje

„Die tent was helemaal transparant en dat gaf een apart sfeertje”, zegt Hilde Boers, de bedenker van het evenement, „Het was heel gemoedelijk en het was erg leuk. En het niveau was hoog. De jury had het er moeilijk mee, die hebben met z’n drietjes twintig minuten overlegd.”

De winst ging dus naar Robin Bentum. Er was bij de eerste editie geen tweede en derde prijs. „Ook al omdat de eerste prijs - een studio-opname van het winnende lied - behoorlijk kostbaar is.”

Music Club

Voor Bentum lijken er al enkele optredens in het verschiet te liggen. Zo geeft coverband Suit-Up binnenkort een benefietconcert in de Music Club in Kampen. Zij hebben aangeboden om de winnaar te laten optreden in het voorprogramma. Ook eigenaar Gerard Braad van horecabedrijf ’t Raedthuys aan het Meerpaalplein heeft Robin uitgenodigd voor een optreden.

STADronten wil proberen om er een jaarlijks evenement van te maken: „Want iedereen was zó enthousiast: de singer-songwriters zelf, maar ook het publiek. En meestal wachten de mensen een eerste keer af, omdat ze niet durven. Maar na afloop kwam er al iemand naar me toe die zei: volgende keer doe ik ook mee, hoor. Leuk dat iedereen zo enthousiast was!”