DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ovationeel applaus na concert van Alliance, Living Colours en Belcanto in De Meerpaal

Ovationeel applaus na concert van Alliance, Living Colours en Belcanto in De Meerpaal
Alliance, Living Colours en Belcanto gezamenlijk op het podium.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Bij het slotnummer ‘Love shine a light’ van Catrina and the Waves door honderd zangers en zangeressen ging het dak er bijna af”, glundert Maria Turkstra namens Alliance, Belcanto en Living Colours. De drie koren kregen zaterdag na afloop van hun gezamenlijke concert in De Meerpaal een ovationeel applaus.

Het concert bood een mooie variatie aan nummers en muziekstijlen. De grote theaterzaal was bijna uitverkocht. Anke Weeda, directeur van De Meerpaal, sprak zelfs van een traditie die hiermee geboren kan zijn. De Meerpaal zou dit graag faciliteren.

50 jaar De Meerpaal

Het concert met de titel ‘Verbinden’ was één van de ideeën van de wensboom ter gelegenheid van de 50-jarige Meerpaal. Twee van de drie koren hadden, onafhankelijk van elkaar, een wens ingediend om op te treden in de grote theaterzaal van De Meerpaal.

De jury bracht de wensen van de koren Alliance uit Swifterbant en Gospelkoor Living Colours uit Dronten samen. Die koren zorgden vervolgens weer voor de verbinding met Belcanto uit Biddinghuizen.

„Muziek verbindt en dat is zaterdag wel weer gebleken”, concludeert Maria Turkstra.