DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Opnieuw een bluesavond met twee bands op het grote podium van De Meerpaal

Redactie: M.H.

DRONTEN - Voor de tweede keer dit jaar wordt het grote podium in De Meerpaal op zaterdag 23 september omgebouwd tot een bluescafé. De eerste editie van de bluesavond nieuwe stijl, vond dit voorjaar plaats. „Op het grote podium ontstond een heerlijke sfeer waar veel bluesliefhebbers vanuit heel Nederland op af kwamen”, blikken de organisatoren terug.

De bluesavonden zijn een initiatief van schoonmaakbedrijf Mirliton en De Meerpaal met steun van Henk-Jan de Jong en Hilde Boers PR.

Thomas Toussain

Er komen twee bands naar Dronten. De Thomas Toussain Band is een viermansformatie: „Een puike set blues en rootsmuziek waarin dit allesbehalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.” Toussaint ontving vorig jaar een prijs voor de beste harmonicaspeler van Nederland.

Bullshit Blues Band

Muddy Waters, Lightnin' Hopkins and Chuck Berry staan aan de basis van de Bullshit Blues Band, die al 34 jaar bestaat: „Lekker rechttoe rechtaan blues en rock and roll. Nu inclusief een indrukwekkende blazerssectie. Als er een band is die de zaal op zijn kop zet, dan is het deze wel.”

Organisator Bert Hermsen: „Het idee om het podium te gebruiken is niet alleen voor het geluid, maar ook voor de sfeer perfect gebleken. Het team van De Meerpaal neemt het geluid en de belichting voor haar rekening en dat is fantastisch!”

Aanvang: zaterdag 23 september 2017 20:30