Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Nauwelijks onderdelen oude pioniersbarak bruikbaar: „Het wordt ècht een replica”

Nauwelijks onderdelen oude pioniersbarak bruikbaar: „Het wordt ècht een replica”
Albert Bleijenberg
Foto: © Eelco Lindhout

DRONTEN - In de omgeving van de dierenweide in Dronten wordt binnen een jaar de replica gebouwd van een pioniersbarak. De bouw begint misschien dit jaar al. „Maar ik schat in dat het in de eerste helft van 2020 wordt”, aldus wethouder Ton van Amerongen (VVD).

„Eindelijk”, zei Albert Bleijenberg (GroenLinks), „In 2011 was het voornemen om de barak zonder met de ogen te knipperen in brand te steken of op de vuilnisbelt te gooien.” Hij herinnerde eraan dat er op aandringen van GroenLinks werd besloten om er toch geld in te steken en een replica te bouwen.

De wethouder zei in een reactie dat de gemeente volop in gesprek is over hoe de dierenweide er uit komt te zien: „Ik denk dat we er wel uitkomen, ook in financiële zin.”

Extra geld

De gemeente heeft 70.000 euro opzij gelegd voor de replica. Bleijenberg vindt dat het best wat meer mag kosten. „Het kan inderdaad zomaar zijn dat het iets duurder wordt”, reageerde Van Amerongen, „En als dat zo is, komen we bij uw gemeenteraad terug voor wat extra geld.”

„Het wordt ècht een replica”, voegde de wethouder eraan toe, „Het is niet zo dat we veel onderdelen van de oude barak kunnen gebruiken.” De originele onderdelen blijven beperkt tot bijvoorbeeld een bakelieten telefoon.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo