DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Minnaard, Kreuter, De Jonge en Van Zeeventer exposeren in Dronten

Minnaard, Kreuter, De Jonge en Van Zeeventer exposeren in Dronten
Aeres Bedrijvencentrum
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Jopie Minnaard, Ines Kreuter, Betsy de Jonge en Marianne van Zeeventer exposeren van 29 maart tot 9 juni in het Aeres Bedrjvencentrum aan De Drieslag in Dronten. De expositie is georganiseerd door stichting Kunstraad Dronten.

Persbericht Kunstraad Dronten:

Jopie Minnaard

Het werk omvat aquarellen, aquarellen met inkt en acryl. Strandimpressies, polderlandschappen en symboliek zijn er vaak in terug te vinden. In de aquarellen overheersen de blauw/groene tinten. De acryl werken zijn daarentegen sterker van kleur.

Ines Kreuter

Het werk dat Ines Kreuter maakt heeft een grote aantrekkingskracht doordat het beeld door de dag heen een verandering doormaakt. Door de werking van het (dag)licht ondergaat het beeld een metamorfose, zowel in vorm, als diepte.

Betsy de Jonge

Het Zeeuws erfgoed heeft de belangstelling van Betsy in de vorm van de prachtige Zeeuwse drachten. De drachten laten zien van welk eiland of uit welke streek je afkomstig was. Al die verschillen boeien haar. In haar abstractere werk gaat het over structuren die te maken hebben met de Zeeuwse klei en met de verschillen tussen binnen en buiten.

Marianne van Zeeventer

“Steen is mijn passie. Vooral harde steensoorten, zoals diabas, arduin, marmer en ook serpentijn, bewerk ik tot abstracte, vaak strakke vormen die ‘leven’. De driehoeksvorm is mijn favoriet. Combinaties met perspex of lood pas ik regelmatig toe.”