DeDrontenaar.nl

Woensdag, 12 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Meerpaaldagen zien zich als ‘best friends forever’ van BZB

Meerpaaldagen zien zich als ‘best friends forever’ van BZB
BZB tijdens de Meerpaaldagen.
Foto: Mirjam Verschuren Fotografie
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het afsluitende optreden van BZB, voorheen bekend als Band Zonder Banaan, was memorabel. ,,BZB en Meerpaaldagen zijn BFF, best friends forever”, constateert de stichting ProDronten.

Verslag ProDronten:

Het feest met afsluiter BZB is een vrijdag met een en al liefde op de Meerpaaldagen. De band is naar het jubileum gekomen op speciaal verzoek van de vrijwilligers van het festival. Het eerste optreden na hun zomervakantie en wat voor een.

De mannen stappen het podium op en de toon is meteen gezet. Ze groeten als eerste de vrijwilligers die in het voorste vak eerste rang staan. Maar het publiek in de bomvolle tent wordt niet vergeten. En naar Cor wordt gezwaaid, die blijkt redelijk vooraan te staan.

Verhuisd naar Dronten

Hun kennis verhuisde naar Dronten en zorgde ervoor dat het eerste optreden van BZB in café de Halve Maen was. Sindsdien volgden er meerdere optredens in de Cultus, op Lowlands, in De Rede en eerder op de Meerpaaldagen. ‘Het is eigenlijk te lang geleden dat wij hier zijn geweest’, vertelt zanger Fred vooraf aan het filmteam van MPD TV. De bandleden zijn blij weer terug te zijn.

Van begin tot de laatste noot is het één grote feeststemming. Iedereen zingt luidkeels mee met Echte Vrienden, en het refrein wordt a capella gezongen in de hele tent. Dat een aantal bezoekers echte vrienden blijkt, is te zien wanneer zij hun vriend met rolstoel en al op de schouders nemen.

Paalzitters

Ook de paalzitters in de tent worden niet vergeten door BZB; het lied met de tekst ‘wat gezellig al die mensen om mij heen’ is speciaal voor hen.

Na het laatste lied kwamen de mannen van BZB naar voren en liepen langs het VIP-vak vol vrijwilligers, dansend en high fives uitdelend als waardering voor het feest. Backstage, waar gasten op de foto willen met artiesten, willen de bandleden nu met de vrijwilligers op de foto. BZB en MPD zijn BFF, best friends forever.

Meerpaaldagen