DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Marc Schütz heeft z’n draai gevonden bij Flevo’s Mannenkoor

Marc Schütz heeft z’n draai gevonden bij Flevo’s Mannenkoor
Marc Schütz
Redactie: M.H.

DRONTEN - Marc Schütz uit Swifterbant maakt op zaterdag 16 april zijn debuut als solist van het Flevo’s Mannenkoor. Dat gebeurt tijdens het voorjaarsconcert in De Meerpaal.

Schütz woonde twintig jaar geleden nog in Duitsland, toen er in zijn omgeving een gospelkoor werd opgericht: The Lightning Souls. Tot zes jaar geleden is Marc lid geweest van dit koor.

Vanaf het begin stond het al vast, dat hij de baspartijen zou zingen. Ook werd hij al snel gevraagd om als solist op te treden. Hij debuteerde met het lied ‘Amazing Grace’. Een klassieke zangopleiding heeft hij gevolgd bij Angelika Norwidat-Menskes.

Flevo's Mannenkoor

In 2010 is Marc in Swifterbant komen wonen. Hij heeft tot begin vorig jaar bij diverse koren in Flevoland gezongen, maar kon zijn draai niet goed vinden. Toen werd hij attent gemaakt op het Flevo’s Mannenkoor in Dronten onder leiding van Paul Michèl Tijssen.

,,Vanaf de eerste repetitieavond heeft hij zich bij ons op zijn plaats gevoeld’’, aldus PR-man Daan van Winsen van het koor, ,,Zijn prachtige lage basstem was een fantastische aanvulling voor ons koor.’’ Inmiddels is hij, net als Gerard Nobel, solist van het mannenkoor.

Lees ook: