DeDrontenaar.nl

Donderdag, 2 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kunstcollectief wil eigen ruimte in Suydersee: „Kunstzinnig middelpunt van het centrum”

Kunstcollectief wil eigen ruimte in Suydersee: „Kunstzinnig middelpunt van het centrum”
Willem van Baarsen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Een groep kunstenaars en kunstliefhebbers in Dronten heeft het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een kunstcollectief. Ze hebben een locatie gevonden aan De Kiel in winkelcentrum Suydersee. Dit pand moet ‘een kunstzinnig middelpunt van het centrum’ worden.

Kunstraad Dronten hield zich tot voor kort vooral bezig met het organiseren van exposities. De afgelopen jaren is er ook een kunstmarkt georganiseerd en nu heeft de kunstraad het initiatief genomen om te komen tot een kunstcollectief.

Expositieruimte

Enige tijd geleden is er een bijeenkomst geweest van kunstenaars, liefhebbers, beoefenaars en exposanten. Zij hebben het voornemen uitgesproken om door te groeien naar een zelfstandige organisatie. De groep heeft plannen voor een expositieruimte, website, excursies, workshops, lezingen, atelierroute, kennismakingsbijeenkomsten.

Kunstcollectief Dronten heeft inmiddels een pand gevonden in winkelcentrum Suydersee. Het is de bedoeling dat dit centrum op 3 april open gaat: „Maar dan moet wel eerst het draagvlak groter worden.”

Afhankelijk van leden

„Het hele concept is afhankelijk van het aantal betalende leden”, schrijft Willem van Baarsen, één van de zes initiatiefnemers van het collectief, „Bij minimaal twintig leden kunnen wij doorgaan met dit initiatief.” Leden gaan 20 euro per maand betalen. Het collectief vraagt belangstellenden om zich nog deze maand aan te melden.

„Samen kunnen we er voor zorgen dat de kunstbeleving in de gemeente centraal komt te staan”, aldus Van Baarsen. Hij spreekt over: „Een fantastische impuls voor het winkelcentrum in Dronten.”

Informatie en aanmelden