Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Kinderen van De Toekomst tekenen bewoners De Regenboog: „Een mooie combinatie”

Kinderen van De Toekomst tekenen bewoners De Regenboog: „Een mooie combinatie”
Eén van de portretten.
Foto: eigen foto

DRONTEN - Leerlingen van katholieke basisschool De Toekomst gaan in tot begin juli tien keer naar woonzorgcentrum De Regenboog om bewoners na te tekenen. Het is een project in het kader van het 30-jarig bestaan van Kunstenaars Vereniging Flevoland.

„De leerlingen maken onder leiding van kunstenaar Femke Wubbels op een ontspannen manier kennis met het leven van de ouderen”, aldus de vereniging, „Zij op hun beurt brengen energie en creativiteit naar het ouderencentrum. Een mooie combinatie.”

Blije koppies

„Ik vind het fijn om mensen te tekenen”, vertelt Marieke (11 jaar), uit groep 7. Zij tekent mevrouw Buus na. „Het haar vind ik het leukst om te doen. Dat kun je alle kanten op laten staan.” Een bewoonster vindt het bezoek van de kinderen erg leuk: „Die blije koppies van de kinderen, dat is prachtig om te zien.”

Femke Wubbels: „Kunst is voor ons bij uitstek een middel om te verbinden. Het is mooi om de interactie te zien tussen de kinderen en de ouderen. De kinderen ontdekken dat ze gewoon met iemand met een vorm van dementie kunnen praten.”

Ansichtkaarten

Van tien van de tekeningen worden straks ansichtkaarten gemaakt. Alle leerlingen krijgen een set kaarten en ook alle bewoners van het zorgcentrum: „Ter herinnering aan het project, maar ook om anderen er aan te herinneren dat de jeugdigen van nu de ouderen van de toekomst zijn.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo