DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jan Reijmerink uit Dronten start ‘Pauzegebouw’ voor iedereen met een pauze in het leven

Jan Reijmerink uit Dronten start ‘Pauzegebouw’ voor iedereen met een pauze in het leven
Jan Reijmerink
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Jan Reijmerink is gestart met het ‘Pauzegebouw’. „Dit project is bedoeld voor iedereen die om wat voor reden dan ook een pauze in het leven heeft moeten inlassen”, legt de Drontenaar uit.

Reijmerink biedt zijn doelgroep ‘creativiteit met persoonlijke aandacht’. Op dinsdagochtend 5 maart start hij bij voldoende belangstelling met een groep tekenen en schilderen in De Voorhof in Biddinghuizen.

Thuis zitten

Het Pauzegebouw is bedoeld voor mensen die thuis zitten, vaak vanwege een minder leuke reden: „Denk hierbij aan een burn-out of overspannenheid, maar ook aan hersenletsel of psychische klachten.” Ook is het project bedoeld voor mensen die eenzaam of ziek zijn.

Jan Reijmerink richt zich echter niet alleen op mensen met klachten: „Het kan ook zijn dat u ontslag gekregen hebt. Vaak gaat het erom dat u uw draai even niet kunt vinden en thuis zit. Als u met pensioen gaat en nog zoekende bent naar het vervolg in uw leven, kan kennismaken met een creatieve activiteit inzicht geven in wat u zou willen.”

Positief activieren

Het Pauzegebouw wil mensen ‘positief activeren’. Dat kan met creatieve activiteiten als tekenen en schilderen, maar ook bijvoorbeeld met creatief schrijven, fotografie en toneel: „Door middel van een gesprek kunnen we samen kijken wat u graag zou willen.”

Reijmerink is werkzaam in de gezondheidszorg: „Ik heb daar de afgelopen jaren met succes mensen begeleid. Creatieve processen als tekenen en schilderen blijken een goed middel te zijn om mensen te activeren.” Ook het samenzijn en het elkaar helpen speelt een rol: „In sommige groepen staat de sociale interactie voorop. In andere groepen is juist weer het leren van een nieuwe vaardigheid belangrijker.”

’t Liefst een eigen gebouw

Het Pauzegebouw heeft al groepjes in Biddinghuizen en Swifterbant en start dus binnenkort met een nieuwe groep in Biddinghuizen. Het ideaal van Jan Reijmerink is een eigen gebouw met een open inloop waar mensen creatief aan de slag kunnen.

Pauzegebouw