DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jan Duineveld uit Dronten exposeert met tekeningen in ziekenhuis Harderwijk

Jan Duineveld uit Dronten exposeert met tekeningen in ziekenhuis Harderwijk
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Jan Duineveld exposeert tot en met april in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. De tekeningen van de Drontenaar hangen in de gang naar de afdeling revalidatie.

Jan Duineveld: ,,Op mij dertigste ben ik begonnen met tekenen. Ik had het verlangen om dingen uit te beelden en toen kwam ik op tekenen terecht. Op school had ik al gemerkt dat ik er goed in was. Mijn enige hoge cijfer was een negen voor tekenen.

Cursussen

Toen ben ik een schriftelijke cursus gaan doen bij Nederlandse teken instituut uit Groningen. Daarna ben ik bij de NTI een cursus gaan volgen. Ik ontdekte dat ik talent had. Verder ben ik ook in Dronten naar het CKV gegaan en dan vooral in aquarel gewerkt. Het leuke vind ik dat ik dan probeer controle te krijgen in die combinatie van water en verf.

Sinds twee jaar zit ik op de vrije academie in Nunspeet. En vrijdags tekenles in Biddinghuizen bij een boeiende docent uit Dronten.

Eerste expositie

Dit is mijn eerste expositie. Ik maak vooral stillevens in aquarel. Ik probeer het zo natuurlijk mogelijk op papier te krijgen. Toen ik werkte was dit een heerlijke afleiding.

Nu ik meer tijd heb ben ik er intensiever mee bezig. Voor mij is het een soort van therapie. Door de afleiding en de uitdaging hoef ik me minder met de lastige dingen van het leven bezig te houden. Voor mij is het een waardevolle dagbesteding.

De uitdaging en het idee dat er altijd iets te leren valt in dit vakgebied is voor mij heel belangrijk. Ik vind het fijn om echt goed les te krijgen. Ik kan mijn fantasie gebruiken maar ik hoef het niet alleen te doen.’’