DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jaarfeest is voor Nirwana-publiek de opmaat voor het festivalseizoen

Jaarfeest is voor Nirwana-publiek de opmaat voor het festivalseizoen
Eén van de bands tijdens het jaarfeest van Nirwana.
Foto: jennifersauer.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er zijn de komende maanden ongetwijfeld nog wat optredens in Nirwana, maar voor wat betreft de grote bandavonden ligt het jongerencentrum stil tot september. Het jaarfeest van de afgelopen dagen was een spetterende afsluiting van het seizoen.

Vrijdag traden er drie bands op en zaterdag nog een keer drie. ,,Een mooie weerspiegeling van de soorten muziek die normaliter bij ons op het podium staan'', aldus programmeur Danny Joseph.

Roadcrew uit Urk

Op de vrijdag zorgde met name het afsluitende optreden van Roadcrew uit Urk voor een prima sfeertje. ,,Een ontzettend toffe show'', concludeerde Joseph.

Er bleven daarna wat mensen slapen op de mini-camping bij Nirwana en op zaterdag waren er wat speelse activiteiten en een barbecue.

The Shenanigans

Aansluitend was het zaterdagavond weer wat drukker dan op vrijdag. ,,Dan is het traditie dat er veel oud-leden langs komen'', zegt de programmeur.

,,Het was een supergeslaagde avond. Vooral bij de afsluitende ska-band was het een enorm feest. The Shenanigans vormden echt het hoogtepunt van het weekeinde: een gekkenhuis.''

Tot en met september draait Nirwana op een laag pitje, al wordt er nog wel af en toe een bandje geprogrammeerd en zijn er thema-avonden. ,,De zomer is voor veel van onze bezoekers toch het festivalseizoen'', weet Danny Joseph.