DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

GroenLinks wil Meerpaal-theater met gemeentelijke subsidie belonen voor de moeite

GroenLinks wil Meerpaal-theater met gemeentelijke subsidie belonen voor de moeite
Paul Vermast (GroenLinks)
Foto: © Jennifer Sauer
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten wil dat het theater van De Meerpaal kostendekkend wordt. „Kunnen we dat in redelijkheid van De Meerpaal vragen?”, wil Paul Vermast (GroenLinks) weten. Hij stelt voor het theater toch weer te gaan subsidiëren.

In de jaren dat er bezuinigd moest worden heeft De Meerpaal volgens Vermast ‘knap werk geleverd’. Het enige pijnpunt blijft het theater. De fractievoorzitter van GroenLinks wijst erop dat voor Nederlandse theaters uitgesloten is om zonder subsidie quitte te draaien: „Gouda schijnt het enige theater te zijn dat daarop een uitzondering vormt.”

Te klein verzorgingsgebied

Paul Vermast somde in de gemeenteraad de problemen op, waar het Meerpaal-theater mee kampt: een te klein verzorgingsgebied voor zo’n groot theater en een groot gebouw dat moet worden verwarmd.

„Dat gebouw hebben wij er als gemeente neergezet”, trok het raadslid het boetekleed aan. Hij wil daarvoor de verantwoordelijkheid nemen en overweegt een voorstel in te dienen voor een exploitatiesubsidie: „Omdat een goed en volwaardig theateraanbod van belang is voor het vestigingsklimaat in Dronten.” Hij riep zijn mede-raadsleden op om het plan te steunen.