DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)

Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)Dronter Piraten blij met negende festival: „Wat wil je nog meer als organisatie?” (6 foto's)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Zes piratenkoren verzorgden vanmiddag in winkelcentrum Suydersee optredens op twee verschillende podia. Mede dankzij het zonnetje werd de negende editie van het festival een succesvolle happening.

„Een prachtige ambiance, hele mooie koren met allemaal een heel eigen geluid, iedereen is blij, iedereen is goedgemutst”, glundert voorzitter Cees de Greef van de organiserende Dronter Piraten.

Zonnetje

Vorig jaar regende het tijdens het piratenfestival, vandaag scheen de zon. De Greef beseft dat het succes daar voor een belangrijk deel aan te danken is: „Het publiek is er blij mee, de terrassen zijn gevuld. Wat wil je nog meer als organisatie?”

Het enthousiasme van de voorzitter is zó groot dat hij nu al plannen aankondigt om het festival volgend jaar bij de tiende editie grootser aan te pakken. Details wil hij daarover nog niet loslaten: „Maar er staat zeker wat te gebeuren!”

Deelnemende koren

  • Kokkels en Mokkels (visvrouwenkoor) - Harderwijk
  • De Schellevissen (visvrouwenkoor) - Almelo
  • De Hellingbazen (shantykoor) - Veenwouden
  • De Stuwzangers (shantykoor) - Vilsteren
  • Krakend Tuig (shantykoor) - Breukelen
  • Dronter Piraten