Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Drontenaren nemen initiatief voor eerste boekenbal van Flevoland in De Meerpaal

Drontenaren nemen initiatief voor eerste boekenbal van Flevoland in De Meerpaal
De projectgroep.
Foto: Odd Fellows

DRONTEN - Flevoland krijgt een eigen boekenbal. Het wordt op zaterdag 23 maart, bij de start van de boekenweek, gehouden in De Meerpaal. Het bal wordt georganiseerd door De Meerpaal, Flevomeer Bibliotheek en de stichting Boekenwinkel van de Odd Fellows.

Tijdens dit boekenbal staan Flevolandse schrijvers en boeken in de spotlights. „Het landelijke boekenbal staat bekend als het literaire hoogtepunt van het jaar. Met deze Flevolandse editie bieden we lokale en regionale schrijvers een podium”, aldus Yvonne den Boer van de Odd Fellows.

Uitgebreid programma

Gedurende de avond vinden er verschillende boekpresentaties plaats, zijn schrijvers en dichters aan het woord en is er een veiling voor het goede doel. „Verschillende kunstwerken, diverse wijnsoorten en uiteraard boeken worden geveild”, vertelt Yvonne den Boer.

De opbrengst van de veiling en van de kaartverkoop gaat naar Thot - Worldwide, een stichting die door middel van theatervoorstellingen problemen bespreekbaar en inzichtelijk maakt in Oeganda, Ghana en Colombia. Ook helpt de stichting vrouwen bij lezen en schrijven.

Ruimte om te dansen

„Uiteraard is er tijdens dit Boekenbal ook volop ruimte om te dansen. Het is natuurlijk niet voor niets een bal, dus het glitter en glamourgehalte is absoluut aanwezig”, lacht Yvonne.

De avond wordt muzikaal omlijst door Drontense muzikanten, waaronder de Jazz & Funkband en singer songwriter Daniëlle Habekotté.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo