DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dronten kijkt op voorstel van CDA of er een stimuleringsprijs amateurkunst kan komen

Dronten kijkt op voorstel van CDA of er een stimuleringsprijs amateurkunst kan komen
Siert Jan Lap (CDA)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het CDA kwam vorige week met het plan voor de invoering van een jaarlijkse stimuleringsprijs voor de amateurkunst. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) wilde het eerst uitgewerkt zien. Een meerderheid van de gemeenteraad was het daarmee eens.

Vijfduizend euro wil het CDA ieder jaar uittrekken voor de prijs. Wethouder Van Amerongen had nogal wat vragen: „Wat voor prijs? Voor wie? Hoe wordt-ie uitgereikt? Wat is de jurysamenstelling? Wat zijn de beoordelingscriteria?”

Mogelijkheden onderzoeken

Siert Jan Lap (CDA) had begrip voor de bedenkingen van de wethouder. Hij besloot nog niet meteen te vragen om de prijs in te voeren. In plaats daarvan stelde hij voor de mogelijkheden te onderzoeken. De meerderheid van de raad was vóór. De tekst van het voorstel werd nog niet openbaar gemaakt.

Burgemeester Jean Paul Gebben raakte de regie bij de stemming over dit onderwerp een beetje kwijt. Daardoor werd niet duidelijk wie er voor en wie er tegen stemden. Wel meldde de burgemeester dat er een stemmenverhouding was van 18 voor en 8 tegen.

Naschrift