DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 28 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Drie grote musicals vormen het hoogtepunt van het nieuwe theaterseizoen

Redactie: M.H.

DRONTEN - Shirma Rouse, bekend van The Voice of Holland, trad vanavond op tijdens de premièreavond in De Meerpaal. Het theater presenteerde deze avond traditiegetrouw haar programma van het nieuwe seizoen. Dat gebeurde in een volle grote zaal.

Cabaretière Soundos praatte de premièreavond aan elkaar. Zij gaf tevens een voorproefje van haar eigen cabaretvoorstelling.

Drie musicals

Opvallend in het seizoen 2017/’18 zijn drie grote musicals, die allemaal twee keer worden opgevoerd. Daarnaast speelt De Meerpaal het komend seizoen wederom nadrukkelijk in op de vraag van de Drontenaren naar cabaret en lichte muziek.

De musical ‘Fiddler on the Roof’, tevens bekend onder de naam ‘Anatevka’, wordt in oktober in Dronten opgebouwd en wordt in De Meerpaal voor ’t eerst opgevoerd tijdens een try-out. Meerpaal-directeur Anke Weeda is trots op de ‘première’ van deze musical, waarin Thomas Acda de hoofdrol speelt.

Ook met op de komst van de musicals ‘My Fair Lady’ en ‘VAMOS’ is De Meerpaal blij: „Dat zijn de hoogtepunten van ons programma.”

Cabaret

Het theaterprogramma biedt voor het komende seizoen elf cabaretvoorstellingen. Anke Weeda noemt Sara Kroos, Javier Guzman, Aron Elstak en Peter Pannekoek als trekkers. „Maar ook Ernest Beuving doet het in Dronten altijd goed. Die heeft vorig seizoen opgetreden samen met de Swifter Smarties uit Swifterbant en ook dit jaar werkt er een plaatselijk koor mee.”

Die verbinding tussen professionele artiesten en lokale amateurs spreekt De Meerpaal aan. Behalve bij Ernest Beuving is zo’n samenwerking straks terug te zien in de muziekvoorstellingen ‘Zingen met Hollands Mooiste’ en ‘Brel & Brass’.

OG3NE en 3JS

Voor wat betreft de muziek is Anke Weeda vooral ingenomen met de terugkeer OG3NE. Zij traden dit bijna afgelopen seizoen al op in De Meerpaal, maar sinds hun deelname aan het Eurovisie Songfestival zijn de drie zussen een stuk populairder geworden.

Opvallend is verder de komst van een andere oud-songfestivaldeelnemer: 3JS. „Die speelden in het verleden de Heineken Music Hall vol en dan is het toch bijzonder dat ze nu met de theatertour ter gelegenheid van hun tien-jarig bestaan naar Dronten komen.”

Andere ‘highlights’ in het muziekprogramma zijn volgens mevrouw Weeda: Best of Britain, Queen, The Blues Brothers, Nederpop All Stars, Dutch Eagles, Shirma Rouse en DDF Crew (winnaars Holland Got Talent 2012).

Toneel

Er staan drie toneelvoorstellingen geprogrammeerd. De Meerpaal heeft hoge verwachtingen van ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst over zijn demente moeder, en van de theaterversie van de bestseller Hendrik Groen (‘Pogingen iets van het leven te maken’).

Familie- en jeugdvoorstellingen

Het theaterprogramma telt maar liefst elf familie- en jeugdvoorstellingen. „Want het is niet vanzelfsprekend dat de jeugd naar het theater gaat en de jeugd is wel ons publiek van de toekomst”, weet Anke Weeda,

Om die jeugd aan zich te binden gaat De Meerpaal volgend seizoen verder met haar jeugdreporters. Deze jonge verslaggevers krijgen een kijkje achter de schermen en interviewen de artiesten. Hun artikelen moeten meer jongeren over de drempel naar het theater helpen.

Zie voor het volledige theaterprogramma: meerpaal.nl.