DeDrontenaar.nl

Donderdag, 16 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Defqon-online trekt acht miljoen mensen uit 140 landen: „Ontzettend trots”

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Als alternatief voor het festival Defqon.1, dat door de coronamaatregelen niet kon doorgaan, werd er dit weekeinde een online editie gehouden. Dit festival trok meer dan 8 miljoen mensen uit 140 verschillende landen. Daarmee werd het kijkersrecord van vorig jaar (5,5 miljoen) ruimschoots verbroken.

Afgelopen maart verstoorde het coronavirus abrupt de plannen van 80.000 fans die een kaartje hadden gekocht. De organisatie besloot in een gratis online alternatief te voorzien waarbij alle onderdelen van het festival aan bod kwamen. In totaal waren er optredens van meer dan 80 artiesten.

Het evenement was gedurende het hele weekend live te volgen via de q-dance.com en zat vol met nieuwtjes, waaronder het gebruik van drones en licht- en pyroshows.

Alles uit de kast

„Wij wisten uiteraard dat het dit jaar anders dan normaal zou worden en hadden daardoor geen idee wat wij konden verwachten. Wij hebben dan ook alles uit de kast gehaald en het is fantastisch om te zien hoeveel mensen hiervan hebben genoten. Deze bijzondere editie heeft dan ook al onze verwachtingen ruimschoots overtroffen”, zegt Jonas Schmidt, directeur bij organisator Q-dance, „Wij zijn ontzettend trots op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

De organisatie sloot het digitale festival af met deboodschap ‘the show must go on’: „Een geluid van protest geuit in een typische Defqon.1 manier: een Pyro salut.”