DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

De Meerpaal blij met inspirerende middag: „Mooi begin voor een hartverwarmende traditie”

De Meerpaal blij met inspirerende middag: „Mooi begin voor een hartverwarmende traditie”De Meerpaal blij met inspirerende middag: „Mooi begin voor een hartverwarmende traditie”De Meerpaal blij met inspirerende middag: „Mooi begin voor een hartverwarmende traditie”
Redactie: M.H.

DRONTEN - In De Meerpaal was zondagmiddag een ‘werelds’ familieconcert: Orchestre Partout - een orkest met muzikanten uit alle delen van de wereld - speelde samen met brassband Amor Musae uit Swifterbant. Ze kwamen samen onder de naam Mundo Sonora. „Een inspirerende middag vol nieuwe ontmoetingen en activiteiten voor jong en oud”, meldt De Meerpaal.

Het 'vluchtelingenorkest' Orchestre Partout combineert allerlei soorten muziek tot een divers wereldrepertoire. De muzikanten komen uit Iran, Irak, Angola en Rusland. Samen vormen ze een band met een kleurrijk repertoire. Stompende Koerdische dans vermengt zich met Punjabi-liefdesliedjes en Russische melancholie vermengt zich met Iraanse folk. „Muziek is een taal die, ongeacht afkomst, cultuur en taal, verenigt”, aldus oprichter Ted van Leeuwen.

Gastvrije bazaar

„Tijdens het voorprogramma transformeerde de foyer tot een gastvrije bazaar”, zagen de medewerkers van De Meerpaal, „Dit zorgde voor een bijzondere middag waarin verschillende afkomsten werden omarmd.”

„De middag kwam tot zijn eind met een kleurrijk concert. Muzikanten uit Syrië, Oekraïne, Koerdistan en Angola speelden met Brassband Amor Musae uit het nabijgelegen Swifterbant. Een mooi begin voor een hartverwarmende traditie.”