DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Concert van huiskamers naar de tuin naar boerenschuur: „Een perfect alternatief”

Concert van huiskamers naar de tuin naar boerenschuur: „Een perfect alternatief”
Livingroomtour aan de Hondweg
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Na twee jaar lang huiskamerconcerten voor het goede doel, zou de ‘Livingroomtour Dronten’ dit jaar vanwege de corona bestaan uit een serie tuinconcerten. Uiteindelijk belandde het concert zondagmiddag vanwege de weersomstandigheden in een boerenschuur aan de Hondweg.

De organisatoren hebben zaterdagmorgen lang gewikt en gewogen om te beslissen of de tuineditie buiten of binnen moest plaatsvinden. De voorspelde harde wind gaf uiteindelijk de doorslag om het binnen te houden. „En dat bleek achteraf juist te zijn”, concludeert organisator Marion Boerlage, „De boerenschuur aan de Hondweg was een perfect alternatief.”

Zwaluwen

In korte tijd werd de schuur ingericht met een podium, stoeltjes voor alle bezoekers geplaatst en lichtjes. De zwaluwen vlogen af en aan en genoten kennelijk ook van de muziek.

De drie optredens vielen niet alleen bij het publiek goed in de smaak, ook voor de artiesten was dit een bijzondere middag. Voor de meesten was dit het eerste optreden in maanden. Zij genoten van het zichtbaar volop genietende publiek. De opbrengst van deze middag gaat volledig naar de muzikanten.

Optredende artiesten

  • Jazzduo: zangeres Janine Beens en pianist Jan Willem van Delft.
  • Countryduo: zangeres Nadine Braam en gitarist Michaël Schotanus.
  • Klassiek trio: zangeressen Renée Brunt, Dorien Deodatus en pianist Martin Kaptein.