Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

ChristenUnie over landschapskunstwerk Riff: „Als dit gevaar oplevert gaat er iets goed mis”


DRONTEN - De fractie van de ChristenUnie in Provinciale Staten heeft kritische vragen gesteld over de sluiting van landschapskunstwerk Riff aan de Bremerbergdijk/Spijkweg: „Als dit een gevaar oplevert voor de bezoekers gaat er iets goed mis.”

De ChristenUnie is vanaf het begin kritisch geweest over de creatie van kunstenaar Bob Gramsma en met name de kosten van ruim zeven ton. Het kunstwerk is betaald door de provincie en is een geschenk aan de gemeente Dronten. De gemeente heeft het echter een week na de officiële opening afgesloten voor het publiek uit angst dat er mensen af zouden kukelen.

Onveilige situatie

„Was tijdens de aanbesteding van deze opdracht duidelijk dat er mogelijk een voor het publiek onveilige situatie zou kunnen ontstaan? Zo ja, waarom heeft u de opdracht aan deze kunstenaar gegund?”, wil de ChristenUnie weten.

Fractievoorzitter Tamara Strating vraag zich af of er afspraken zijn gemaakt met de kunstenaar en de gemeente Dronten over veiligheid en over de toegankelijkheid van het kunstwerk voor het publiek. Ook wil de fractie van de gedeputeerde weten wie er verantwoordelijk is voor de veiligheid en het onderhoud en welke afspraken daarover zijn gemaakt.

LandschapskunstwerkOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo