DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ChristenUnie bezorgd over dancefeest in Dronten: „Hoe wordt geluidsoverlast voorkomen?”

ChristenUnie bezorgd over dancefeest in Dronten: „Hoe wordt geluidsoverlast voorkomen?”
Marloes Hotting (ChristenUnie)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Dronten is bezorgd over het urban- en technofestival op het Meerpaalplein. Raadslid Marloes Hotting heeft B en W vragen gesteld over met name geluidsoverlast.

Het jonge bedrijf Daron Events organiseert samen met de stichting STADronten een dancefeest onder de naam 'Grondleggers'. Dat feest wordt gehouden op zaterdag 29 augustus op het Meerpaalplein. Initiatiefnemer Dave van Velthoven heeft een vergunning aangevraagd voor maximaal duizend bezoekers.

Waarom Meerpaalplein?

Een artikel op DeDrontenaar.nl heeft Marloes Hotting wakkergeschud: „Onze fractie kreeg signalen van bezorgde inwoners.” B en W stellen dat jongeren in Dronten al geruime tijd vragen om een ‘eigen’ festival. Het college kondigt aan een zorgvuldige afweging te maken tussen enerzijds de overlast voor omwonenden en anderzijds de behoeften in de samenleving.

Het ChristenUnie-raadslid wil weten waarom er is gekozen voor het Meerpaalplein. B en W schrijven in een reactie dat horecabedrijven aan het plein het evenement sponsoren. Op de vraag hoe lang het feest op zondagochtend doorgaat, antwoordt het college dat wordt voorgesteld om om één uur te stoppen.

Geluidsnormen

Volgens het gemeentebestuur moet het festival zich houden aan strikte geluidsnormen. Verwacht wordt dat het dancefeest ongeveer dezelfde voorschriften krijgt opgelegd als de Meerpaaldagen.

„Deze aanvraag wordt, zoals gebruikelijk, beoordeeld op alle veiligheidsnormen, inclusief overlastsituaties”, schrijven B en W. Nadat de hulpdiensten zich over de aanvraag hebben gebogen, neemt de burgemeester uiteindelijk een beslissing.

Grondleggers