DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Carla Kloppenburg en Karin de Rooij uit Dronten exposeren in bibliotheek met quilts en beelden

Carla Kloppenburg en Karin de Rooij uit Dronten exposeren in bibliotheek met quilts en beelden
Karin de Rooij
Redactie: M.H.

DRONTEN - Twee inwoners van Dronten exposeren vanaf 6 maart in de bibliotheek: Carla Kloppenburg met quilts en Karin de Rooij-Vermeulen met beelden. De expositie duurt drie maanden en is georganiseerd door stichting Kunstraad Dronten.

„Alhoewel ik uit een kunstschildersnest kom, heb ik zelf nooit die behoefte gevoeld”, zegt Karin de Rooij, „Mijn voorkeur is altijd uitgegaan naar het werken met textiel, glas, klei en steen. Een aantal jaren had ik een eigen glasatelier waar ik in opdracht werkte. De laatste jaren richt ik mij vooral op het maken van art quilts en sieraden met een textile touch.”

Carla Kloppenburg

Over Carla Kloppenburg schrijft de kunstraad: „Ze is vanaf jongs af aan bezig met creatieve vormgeving, in allerlei materialen. Ze heeft de opleiding in bloemsierkunst afgerond en is pas later gaan beeldhouwen, dit bleek haar passie. Het samenspel van handen en geest vind zij een mooie uitdaging, in een beeldhouwwerk kan het onmogelijke mogelijk worden.”

„Inspiratie komt vooral uit de natuur, hierna volgt een heel proces; idee visualiseren, schetsen, materiaalkeuze en vervolgens noeste arbeid, ze maakt alles handmatig, behalve voor de sokkel komt er geen machine aan te pas. Werken in steen, of steen combinatie’s voeren de laatste jaren de boventoon in voornamelijk gestileerde natuurvormen.”

Aanvang: vrijdag 6 maart 2020 09:00