Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Boekengala afgelast wegens tekort aan belangstelling: „Hand in eigen boezem”

Boekengala afgelast wegens tekort aan belangstelling: „Hand in eigen boezem”
De projectgroep.
Foto: Odd Fellows

DRONTEN - Het eerste Flevolandse Boekengala, dat volgende week zou worden gehouden in De Meerpaal, is afgelast. De organisatie heeft geconstateerd dat er te weinig kaarten zijn verkocht om er een geslaagde avond van te kunnen maken.

„We hebben vanmorgen dit besluit helaas moeten nemen”, treurt Yvonne den Boer, die namens stichting Odd Fellows Boekverkoop het evenement had georganiseerd samen met De Meerpaal en de bibliotheek.

Vrij groot opgezet

„We waren met een grote groep vrijwilligers, schrijvers, mensen van de bibliotheek en De Meerpaal bezig met de voorbereidingen. We hadden het vrij groot opgezet en aangepakt en dan heb je gewoon een bepaald aantal bezoekers nodig. We moeten nu constateren dat het aantal verkochte kaarten niet in verhouding staat.”

„Je kunt het tòch door laten gaan, maar dan is het voor de beperkte bezoekers niet fijn en ook voor de deelnemers niet”, vervolgt Yvonne den Boer.

„We wilden er een evenement van maken in het kader van de boekpromotie en leespromotie en daar hadden we ook nog een goed doel aan verbonden.” Volgens de initiatiefnemer zouden die doelen met een beperkte opkomst niet gehaald worden: „Dan hadden we ook heel weinig opbrengst voor het goede doel gehad.”

Volgend jaar

De drie organisaties komen binnenkort bij elkaar. Dan wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden voor volgend jaar: „En moeten we denk ik ook de hand in eigen boezem steken.” De organisatie denkt dat er vooral buiten Dronten te weinig ruchtbaarheid is gegeven aan het provinciale evenement.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo