DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 14 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Blije kinderen en blije ouders bij ‘muziek op schoot’ in feesttent

Blije kinderen en blije ouders bij ‘muziek op schoot’ in feesttent
Een jonge deelnemer aan Muziek op Schoot.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er was in de feesttent van de Meerpaaldagen misschien wat te veel afleiding voor de peuters, maar de meesten vermaakten zich prima bij de workshops ‘muziek op schoot’ van Ageeth Schiphorst. ,,Het allerleukste is om te zien wat die kleine mensjes allemaal kunnen en hoe vrolijk ze er bij zijn”, lachte de muzieklerares uit Almere.

In een poging om ook de jongsten bij de Meerpaaldagen te betrekken, waren er zaterdagmiddag allerlei activiteiten in de feesttent tijdens de mama bébè-middag. Ageeth Schiphorst gaf enkele workshops ‘muziek op schoot’: ,,Muziek maken met kinderen van één tot vier jaar. Plus nul-jarigen, als het gaat.”

Omdat het zo leuk is

Met haar praktijk Elfje Twaalfje is het geven van muzieklessen aan peuters het dagelijks werk van Ageeth. Ze tovert de ene na de andere mand met muziekinstrumenten tevoorschijn en laat de kinderen in hoog tempo kennismaken met allerlei vormen van muziek. ,,Waarom? Omdat het zo leuk is!”, zegt ze.

Zijn deze kinderen eigenlijk niet te jong voor muziek? ,,Nee hoor, hoe jonger hoe beter”, antwoordt de Almeerse, ,,Daar zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Hoe jonger een kind in aanraking komt met muziek, hoe beter het is voor allerlei gebieden van ontwikkeling: zowel de hersenactiviteit als motorisch, spraak/taal, sociaal-emotioneel.”

Alleen maar positief

Ook in De Meerpaal worden regelmatig cursussen ‘muziek op schoot’ georganiseerd. Ageeth Schiphorst was in Dronten op speciale uitnodiging van de stichting ProDronten.

,,Het gaat heel erg goed. Het is hard werken, maar heel erg leuk”, glunderde ze, ,,En de reacties zijn alleen maar positief: blije kinderen en blije ouders.”