DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar, ook voor niet-leden

Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar, ook voor niet-leden
Redactie: M.H.

Persbericht Flevomeer Bibliotheken:

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de Thuisbieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek.

Met de Thuisbieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De Thuisbieb is in ieder geval open tot en met 10 mei en is op dit moment alleen te downloaden in de Apple App Store.

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong.

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

De Thuisbieb sluit mooi aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de bibliotheek. Samen met de CPNB werd de campagne #ikleesthuis gelanceerd, en in de Luisterbieb, de bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Het aantal bezoekers van de online bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd en het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld. 

Overzicht coronamaatregelen