Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bert Hermsen haalt Rightcoast Blues Band en Veldman Brothers naar Dronten


DRONTEN - Het theaterpodium van De Meerpaal wordt op zaterdag 31 maart weer omgebouwd tot bluescafé. Er zijn deze avond optredens van twee bands: The Rightcoast Blues Band en The Veldman Brothers.

De Mirliton Blues Night is een jaarlijks evenement. Organisator is bluesliefhebber Bert Hermsen, eigenaar van schoonmaakbedrijf Mirliton. „We zijn jaren geleden klein begonnen en zaten de afgelopen editie rond de 200 bezoekers”, vertelt hij.

Hermsen: „De samenwerking met De Meerpaal is een succes. Het podium van het theater ombouwen tot bluescafé is zowel voor de bezoekers als de bands een gouden greep geweest. De technici van De Meerpaal zorgen voor professioneel geluid en een mooie lichtshow. De informele en warme sfeer doen de rest.”

Rightcoast Blues Band

The Rightcoast Blues Band put vooral uit de historie van de west coast en jump blues ofwel de meer swingende bluesstijl. De band is geïnspireerd door en speelt nummers van gitaristen als Kid Ramos, Sean Costello, Igor Prado, Teddy Morgan en Johnny Guitar Watson.

„Deze band drijft op een strakke ritmesectie die het fundament leggen voor de kunsten van de twee gitaristen”, aldus de organisatoren van de bluesnight.

Veldman Brothers

The Veldman Brothers ontvingen vorig jaar de prijs voor de ‘Best Dutch Blues CD’ van 2016. „Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers tot zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song.”

De band heeft een eigen, herkenbare sound: „Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk.”


Aanvang: zaterdag 31 maart 2018 20:30Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo