DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bedrijf uit Dronten bedenkt Koningsdag-lied voor Raak; vier Drontenaren in videoclip

Redactie: M.H.

DRONTEN - ,,Er zijn al liedjes voor de Koningsspelen en er is indertijd voor volwassenen een Koningslied gemaakt, maar specifiek voor Koningsdag en voor kinderen is er niets’’, zegt Bert Jan Idzinga uit Dronten. Met zijn bedrijf Triple Blue en de meidengroep Raak heeft hij nu zo’n lied en een bijbehorende dans gepresenteerd. ,,En daarbij is het een mooie bijkomstigheid dat Koning Willem-Alexander dit jaar 50 wordt.’’

In de videoclip van het Koningsdag-lied figureren vier inwoners van Dronten: André Idzinga, Wilma van Dalen, Sjoerd de Vries en Bert Jan Idzinga zelf.

Goed dansbaar

Het nieuwe Koningsdag-lied is een alternatief voor het lied dat hoort bij de jaarlijkse Koningsspelen. ,,Wij horen geluiden dat die dans goed te doen is voor de groepen 7 en 8, maar te moeilijk ks voor kleine kinderen’’, aldus Idzinga, ,,Daarom hebben wij gezegd: we doen een makkelijk liedje, dat ook dansbaar is voor de groepen 1 tot en met 8.’’

Het lied wordt gezongen door de meidengroep Raak. Deze act is drie jaar geleden door het evenementen- en entertainmentbureau uit Dronten bedacht. De zangeressen Daan, Nouk en Sharon oogsten sindsdien successen. Raak heeft zondag voor ’t eerst met het lied opgetreden tijdens een paasfeest in Slagharen.

Opgenomen in Den Haag

De videoclip is opgenomen in Den Haag, onder andere rondom Paleis Noordeinde. Aan de clip hebben talentvolle dansers van de Telekids Musicalschool meegewerkt. Het lied is regelmatig te zien en te horen bij RTL Telekids (RTL8) en bij de kinder-radiozender Efteling Kids Radio.

Drontenaren in videoclip

  • André Idzinga - postbode
  • Wilma van Dalen - juffrouw
  • Sjoerd de Vries - politieagent
  • Bert Jan Idzinga - bakker