DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Apollo Ensemble geeft concert met vogelgeluiden bij Warmonderhof in Dronten

Apollo Ensemble geeft concert met vogelgeluiden bij Warmonderhof in Dronten
Apollo Ensemble
Foto: Anne Meyer
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het Apollo Ensemble treedt op zondag 19 juli (15:00 uur) op in de Hofzaal van de Warmonderhof aan de Wisentweg. Met Allison Smith brengen zij een programma met muziek over vogels en vogelzang. De hoboïste en blokfluitiste is specialist op het gebied van vogelgeluiden.

De voorstelling maakt onderdeel uit van het muziekfestival ‘Via Musica’, dat tot vorig jaar bekend stond onder de naam ‘Travelling in Baroque’. Dit jaar was het door de coronamaatregelen een heel gepuzzel om het festival door te laten gaan. Uiteindelijk is het toch gelukt om een programma samen te stellen.

Goethe

„Het jaarlijkse festival klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema: bij de hele programmering hebben we ons laten inspireren door de dichter Goethe”, vertelt festivaldirecteur Marion Boshuizen „Deze 18e eeuwse dichter hield veel van de natuur."

De middag in Dronten heeft als naam ‘Concert d’oiseaux’. Het festival vervolgt daarna op 7 en 8 augustus met zeven verschillende programma’s op diverse locaties in Almere en de Noordoostpolder.

Aanvang: zondag 19 juli 2020 15:00