Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Aad Gordijn uit Dronten en Marjen Blanken uit Lelystad exposeren in de bibliotheek


DRONTEN - Kunstraad Dronten opent op dinsdag 10 december een nieuwe expositie in de bibliotheek. Marjen Blanken uit Lelystad exposeert met beelden in steen. Aad Gordijn uit Dronten toont schilderijen.

,,Aad Gordijn tekent en schildert sinds zijn vroege jeugd”, aldus de kunstraad, ,,Na beëindiging van zijn werk in de grafische industrie stortte hij zich geheel op schilderen en beeldhouwen en is bezig aan een grote inhaalslag op het creatieve vlak.”

,,Hij werkt tweedimensionaal in olieverf, acryl, aquarel, gouache en airbrush en maakt sinds kort ook steeds meer computer art. In driedimensionaal in hout, steen en chamotte. Zijn thema’s zijn klassiek: het portret, het naakt, het kind, het dier en het landschap.”

Observatie en vakmanschap

De kunstraad vervolgt: ,,In het werk van Aad spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’. Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.”


,,De aard van het werk is overwegend figuratief met een grote voorkeur voor mens en dier en beweegt zich tussen fotorealisme en impressionisme.”


Aanvang: dinsdag 10 december 2019 00:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo