DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zwembad Biddinghuizen wordt opgeknapt: „Wachten op plannen uit Swifterbant”

Zwembad Biddinghuizen wordt opgeknapt: „Wachten op plannen uit Swifterbant”
Werkzaamheden in zwembad De Alk in het kader van NLdoet.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Op voordracht van de fractie van Leefbaar Dronten wordt openluchtzwembad De Alk in Biddinghuizen definitief opgeknapt. Alleen Suzanne Stoop (PvdA) plaatste haar vraagtekens, omdat ook zwembad De Abelen in Swifterbant een opknapbeurt verdient. „Wij wachten op plannen uit Swifterbant”, reageerde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten).

„Biddinghuizen heeft een prachtig plan”, zo motiveerde Jan Ammerlaan zijn voorstel. Dat plan van Dorpsbelangen was gebaseerd op onder ander een subsidie van de provincie Flevoland. Deze aanvraag is echter afgewezen.

De gemeente is daartegen in beroep gegaan. Daarbij gaat het volgens wethouder Ton van Amerongen om 175.000 euro. Hij vertelde dat de provincie nog geen uitspraak heeft gedaan. De gemeenteraad besloot donderdag om daar niet op te wachten en het ontbrekende bedrag desnoods als gemeente zelf te betalen.

Prachtig plan

Jan Ammerlaan riep B en W op om er samen met de initiatiefnemers mee aan de slag te gaan. De raad ging daar unaniem mee akkoord.

Het plan van Dorpsbelangen Biddinghuizen kost 6,5 ton. Hoeveel geld de gemeente er in gaat stoppen, werd donderdagavond niet duidelijk. Gemeente en gemeenteraad besloten de exacte tekst van het LD-voorstel niet openbaar te maken.

Meten met twee maten

Wel ontstond er nog enige discussie, omdat Suzanne Stoop ook aandacht vroeg voor het zwembad in Swifterbant: „Ik gun Biddinghuizen een update van het zwembad, maar Swifterbant ook. Wij willen waarschuwen dat we niet met twee maten gaan meten.” Ze wees erop dat Swifterbant hogere bezoekersaantallen heeft: „Het loopt daar als een tierelier, het is een ontmoetingsplek, er zijn vrijwilligers.”

Volgens Jan Ammerlaan en wethouder Van Amerongen is het wachten op een plan vanuit het dorp. Ammerlaan: „Ik begrijp absoluut niet uw zorg dat Swifterbant iets tekort zou komen ten opzichte van Biddinghuizen. Van Amerongen: „Als Dorpsbelangen Swifterbant met een visie komt die ook haalbaar is, dan krijgen zij alle medewerking.”

Naschrift