Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Zoutendijk en Hogendoorn over De Flintstones: „Veel lof voor deze organisatie, absoluut!”

Zoutendijk en Hogendoorn over De Flintstones: „Veel lof voor deze organisatie, absoluut!”
Rob Zoutendijk en Harry Hogendoorn bij hun Ford Sierra.
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN - De jubileumcross van de 45-jarige autocrossvereniging De Flintstones was vandaag één groot moddergevecht. Harry Hogendoorn en Rob Zoutendijk zaten er niet mee. Voor dit Swifterbantse autocrossduo gaat het om de lol. Plezier hadden ze volop in de modder in Biddinghuizen.

Hoe gaat het vandaag in de modder?
„Goed hoor. Het is wel een beetje doorduwen, het gaat niet vanzelf. Je kunt onder deze omstandigheden niet echt snelheid maken, je moet een beetje geluk hebben.”

Doen jullie het al lang?
Harry Hogendoorn: „Voor mij is het pas de tweede keer, ik mocht met Rob mee.”
Rob Zoutendijk: „Ik doe het al een aantal jaren. Vroeger heb ik hier ook meegedaan in Biddinghuizen, op het oude terrein. Mijn kinderen wilden crossen en toen vond ik het wel leuk om het stokje over te dragen en zelf ook met een duo te gaan rijden.”

Wat is dit precies voor klasse?
„De één geeft gas en de ander stuurt, alhoewel sturen met deze baan niet meevalt. Het is een funklasse, het is non-contact. Je wordt dus geacht niet te beuken, geen gekkigheid. Het leuke is vooral dat het een samenspel van twee mensen is, die elkaar goed moeten kunnen aanvoelen. Maar boven alles doen we het om heel veel lol te hebben.”

Hebben jullie deze auto gebouwd voor Biddinghuizen?
„Deze auto hebben we inderdaad speciaal voor deze klasse gebouwd. Het zijn de Ford Sierra’s, dat zijn de enige auto’s die in deze klasse mee mogen doen.”

Dat lijkt een hoop werk voor een paar wedstrijden. Is dat de moeite waard?
„Ja hoor, het is een hele leuke klasse. Het is relaxed, het gaat niet zozeer om het winnen. Natuurlijk, als ik een spelletje kaarten speel, probeer ik te winnen. Dat probeer ik hier ook, maar het gaat bovenal om het plezier. Je doet alles met z’n tweeën en dat geeft een extra dimensie.”

Wat is de kick: sleutelen of rijden?
Rob Zoutendijk: „Het leuke is natuurlijk rijden, maar sleutelen hoort erbij. Je hoopt dat je het tot het eind van het seizoen kunt uitzingen, zodat je in de winter weer op je gemak kunt sleutelen.”
Harry Hogendoorn: „Ik rij eigenlijk alleen maar, Rob sleutelt. Haha, ik heb het goed geregeld, ik heb niets te klagen.”

Wat vind je van De Flintstones en van de organisatie van deze cross?
„Heel goed! Deze weersomstandigheden hebben ze niet in de hand en dan doen ze toch enorm veel moeite om iedereen te laten rijden, vooral ook de mensen die van ver zijn gekomen. Veel lof voor deze organisatie, absoluut!”

De vereniging bestaat 45 jaar, gaan ze de volgende 45 jaar ook volmaken?
„Ik denk het wel, er zit een goede drive achter. Deze vereniging is uitstekend in staat om het heel lang vol te houden.”

Pepijn DijkhuisOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo