DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zonnepark bij Dorhout Mees in Biddinghuizen dichterbij dankzij toezegging van Rijkssubsidie

Zonnepark bij Dorhout Mees in Biddinghuizen dichterbij dankzij toezegging van Rijkssubsidie
Het te bouwen zonnepark bij Dorhout Mees.
Foto: Solarfields
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het zonnepark op de golfbaan van Dorhout Mees krijgt definitief de zogenaamde 'SDE-subsidie' van het Rijk. „Daarmee is de aanleg van het zonnepark vrijwel zeker”, meldt Solarfields uit Groningen, het bedrijf dat het park gaat aanleggen, „De verwachting is dat er in 2021 begonnen kan worden aan de realisatie.”

Solarfields start dit jaar bij Lowlands met de bouw van de grootste zonneparkeerplaats ter wereld. Over het park bij Dorhout Mees zegt projectmannager Niek Tamminga: „Een zonnepark van dit formaat is er nog niet in Nederland.”

Mede-eigenaar Roel Ketelaar van Dorhout Mees stelt dat het zonnepark een kans is om de continuïteit en de maatschappelijke toekomst van zijn bedrijf te borgen: „Het betekent bijvoorbeeld voor zowel ons bedrijf als ook de gemeente Dronten de garantie van 120 arbeidsplaatsen.”

Grootste van Nederland

Zonnepark Dorhout Mees beslaat een oppervlakte van 85,5 hectare. Hiermee is dit, op dit moment, het grootste park van Nederland. „Gedurende 25 jaar wordt er jaarlijks voor zo’n 40.000 huishoudens duurzame energie opgewekt”, aldus Solarfields.

De subsidie is verleend voor 147 MWp. Het bedrijf stelt dat het nog niet mogelijk is een zonnepark te realiseren zonder subsidie. Daarom is de toezegging van het Rijk met enthouaisme ontvangen.