DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Willy de Hoop uit Biddinghuizen presenteert haar tweede boek: „Rouw is een eenzame strijd"

Willy de Hoop uit Biddinghuizen presenteert haar tweede boek: „Rouw is een eenzame strijd
Willy de Hoop uit Biddinghuizen.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Willy de Hoop uit Biddinghuizen presenteert op zaterdagmiddag 9 maart haar nieuwe boek ‘Als morgen niet komt’. Het is een verhaal over rouw en verwerking, geschreven na het overlijden van haar man in 2014.

„Het verliezen van een dierbare is een ongewenste erfenis”, aldus Willy de Hoop, „Je vraagt er niet om maar vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken.”

Psychische bewusteloosheid

In haar boek schrijft De Hoop: „Rouw is een psychische bewusteloosheid waar je langzaam uit wakker wordt. Niet voor iedereen anders maar je moet het wel alleen ervaren, ondervinden en weer opstaan. Juist dat maakt het soms zo’n eenzame strijd waarin je het gevoel hebt erin te verstikken met als enige troost misschien, je gaat er niet dood aan.”

Boekpresentatie

De boekpresentatie is op 9 maart in Het Koetshuis in Biddinghuizen. Om drie uur opent Cees Scholten van Uitgeverij Scholten de middag. Vervolgens gaat Marinus van den Berg, rouwdeskundige en bekend auteur, in op de vraag of geloven steunt of stoort bij rouw.

Willy de Hoop vertelt over het tot stand komen van haar tweede boek. Haar eerste boek ‘Hoop doet Leven’ verscheen in 2015. De auteur leest voor uit het boek en na afloop is er gelegenheid om ‘Als morgen niet komt’ te kopen en te laten signeren.

Informatie

Aanvang: zaterdag 9 maart 2019 15:00