DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wilfried Groot Koerkamp niet voor CDA in de raad: „Van tevoren aangegeven”

Wilfried Groot Koerkamp niet voor CDA in de raad: „Van tevoren aangegeven”
Ferdinand Zomerman (CDA)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - CDA'er Wilfried Groot Koerkamp is met 331 voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen in plaats van de nummer zes op de lijst, Ferdinand Zomerman. Hij staat zijn plaats echter af: „Dat heb ik van tevoren aangegeven.”

Wij horen berichten dat u er niet zo blij mee bent dat u gekozen bent…
Wilfried Groot Koerkamp: „Ik ben er hartstikke blij mee. Ik heb alleen niet de ambitie om in de raad te gaan.”

U staat dus uw plaats af aan Ferdinand Zomerman?

„Ja, Ferdinand kan dat héél erg goed.”

Waarom bent u dan op de kandidatenlijst gaan staan?
„Dat is toch niet zo raar? Er staan op iedere lijst veel meer kandidaten dan je raadsleden zou kunnen krijgen.”

Er zijn toch 331 mensen die op u gestemd hebben met bepaalde verwachtingen?
„Die wisten allemaal van tevoren dat ik niet de ambitie had om in de raad te gaan. Dat was helemaal geen geheim. De kiezers uit Biddinghuizen kennen mij allemaal persoonlijk, ik heb niets te verbergen. Ik heb vandaag op Twitter en op Facebook duidelijk aangegeven dat hun stem niet verloren gaat en dat ik bereid ben om als burgerraadslid mee te draaien.
Er is bij mij ook geen enkele rancune, geen SP-achtige dingen. Ik heb gewoon van tevoren aangegeven geen ambitie te hebben om in de raad te gaan. Ik heb een melkveebedrijf, ben druk met twee windparken, ik heb de nodige andere bestuurlijke activiteiten en dan moet je keuzes maken: òf je doet het goed òf je doet het niet.”

Wat vindt u er op zich van dat u gekozen bent?
„Aan de ene kant streelt het natuurlijk je ego en ben ik heel erg dankbaar voor alle stemmen. Maar ik ben ook realist: Biddinghuizen heeft niet zoveel kandidaten en mensen die in Biddinghuizen wonen, willen op iemand uit Biddinghuizen stemmen. Dat is het voordeel van gemeenteraadsverkiezingen: dat je lokaal kunt stemmen op mensen die je kent. Dat wordt gelukkig ook gedaan. En als CDA hebben we het in Biddinghuizen goed gedaan, want hier zijn wij veruit de grootste.”

Als u niet in de raad gaat, blijven er maar twee gemeenteraadsleden uit Biddinghuizen over. Is het dorp niet ondervertegenwoordigd?
„Ach, ik heb niet het idee dat Biddinghuizen te kort komt. Als ik zie hoeveel vrijwilligerswerk er wordt verricht en wat we met een grote schare vrijwilligers allemaal tot stand brengen, dan denk ik dat we als Biddinghuizen heel trots mogen zijn.”

Gemeenteraadsverkiezingen Dronten