DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder is tevreden over ontwikkeling Europarcs: „Dwangsom heeft nut bewezen”

Wethouder is tevreden over ontwikkeling Europarcs: „Dwangsom heeft nut bewezen”
Een bungalow van EuroParcs
Foto: De Projectgroep
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het opleggen van een dwangsom aan vakantiepark Europarcs heeft volgens wethouder Ton van Amerongen zijn nut bewezen. De illegale werkzaamheden aan de Spijkweg bij Biddinghuizen zijn stilgelegd, zei de VVD-wethouder gisteravond in antwoord op vragen van GroenLinks.

Europarcs werd in januari eigenaar van het voormalige Rivièra Beach. Sindsdien ligt het bedrijf in de clinch met de gemeente Dronten. Volgens de gemeente handelt Europarcs op meerdere gebieden in strijd met wet- en regelgeving. Daarom werd er in april aangifte gedaan.

Afspraken gemaakt

Inmiddels is de zaak volgens Van Amerongen in rustiger vaarwater beland. Er zijn afspraken gemaakt over alle vergunningen die de komende periode moeten worden aangevraagd.

„De werkzaamheden waarvoor geen vergunning was, zijn stilgelegd. De parkeerplaats is daar een goed voorbeeld van”, aldus de wethouder, „Voor de steigers, lichtmasten en twaalf bosvilla’s is Europarcs in overleg met de gemeente bezig om een vergunningsaanvraag in te dienen.”

Of Europarcs de boete daadwerkelijk gaat betalen, is nog niet bekend. „Dat kan een juridisch steekspel worden. Daarover zijn we in gesprek met Europarcs om daar op een goede manier uit te komen."

Europarcs