Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Werkzaamheden in het Harderbos voor de herfst afgerond

Werkzaamheden in het Harderbos voor de herfst afgerond
Foto: Natuurmonumenten

BIDDINGHUIZEN - Natuurmonumenten start in augustus met het uitvoeren van boswerkzaamheden in het Harderbos, dat op de grens ligt van de gemeenten Dronten en Zeewolde. Het werk bestaat uit het verwijderen van zieke essen en het uitdunnen van het bos.

„De werkzaamheden kunnen tijdelijk overlast geven in de vorm van modderige paden en spoorvorming”, aldus Natuurmonumenten. Het is de bedoeling om het werk voor de herfst af te ronden.

Boswachter Ingrid Scholten: „Essen worden verwijderd en vervangen door andere inheemse boomsoorten, zoals de zoete kers, fladderiep, eik of winter linde. Dit zorgt voor het ontstaan van een nieuw gevarieerd bos.”

Oorspronkelijk een productiebos

Het Harderbos is eind jaren ‘60 van de vorige eeuw aangeplant voor de productie van hout en om te recreëren. In productiebossen staan bomen in een rechte lijn, vrij dicht op elkaar om zo snel en efficiënt mogelijk hout te produceren. In dit soort bossen zijn de bomen vatbaarder voor ziektes.

Sinds 1997 is het Harderbos bij Natuurmonumenten in beheer: „Sindsdien is er veel veranderd. Saai productiebos wordt langzaam maar zeker steeds gevarieerder. Veel vogels, insecten en planten hebben baat bij een afwisselend bos met verschillende boom- en struiksoorten. Bosranden en open plekken zijn bijvoorbeeld een geliefd leefgebied voor bloeiende planten en vlinders.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo