DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Waarom geen EK voetbal kijken in de kerk van Biddinghuizen voordat deze gesloopt wordt?

Waarom geen EK voetbal kijken in de kerk van Biddinghuizen voordat deze gesloopt wordt?
Wilfried Groot Koerkamp
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De nieuwe kerkzaal in Biddinghuizen kan naar verwachting in april 2020 in gebruik worden genomen. In de zomervakantie wordt vervolgens de huidige kerkzaal afgebroken. Tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen werd de suggestie gedaan om die zaal vóór de sloop eerst te gebruiken tijdens het EK voetbal in juni en juli.

In de jaren dat Nederland zich nog plaatste voor eindtoernooien, diende de aardappelopslagloods van Schaap Holland vaak als voetbalarena. Daar werden de wedstrijden van het Nederlands elftal op grote schermen gevolgd door tientallen liefhebbers. „Bij Schaap màg het niet meer, misschien kunnen we er nu de oude kerk voor gebruiken”, aldus één van de leden van Dorpsbelangen.

Wilfried Groot Koerkamp

De suggestie werd gedaan nadat Wilfried Groot Koerkamp een uiteenzetting had gegeven over de stand van zaken rond het Multifunctioneel Gebouw (MFG). De voorzitter van de Raad van Toezicht vertelde dat tegen de zomervakantie de galerij tussen beide kerkzalen wordt gesloopt en daarna de grote kerkzaal.

Na de bouwvak wordt begonnen met de bouw van de sportzaal, de horeca en de multifunctionele ruimten. Het geheel moet ergens halverwege 2021 klaar zijn.

Dossier MFG Biddinghuizen