DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vrijwilligers aan de slag voor zeldzame orchidee in natuurstrook Van Werven

Vrijwilligers aan de slag voor zeldzame orchidee in natuurstrook Van Werven
Moeraswespenorchissen
Foto: Landschapsbeheer Flevoland
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Volgens Landschapsbeheer Flevoland heeft de moeraswespenorchis zijn plekje gevonden in de natuurstrook bij Van Werven in Biddinghuizen. Het gaat hier om een zeldzame orchidee.

„Het grootste gedeelte van de strook wordt jaarlijks gemaaid”, legt Landschapsbeheer uit, „Het maaisel wordt afgevoerd zodat dit deel geschikt blijft voor allerlei grassen, kruiden en bloemen en niet verandert in een bosje. Dit maakt dat ook deze orchideeën zich hier thuis voelen.”

Middag voor vrijwilligers

Het beheer in de natuurstrook wordt uitgevoerd in een samenwerking tussen vrijwilligers, Landschapsbeheer Flevoland en medewerkers van Van Werven. Op woensdag 22 juli (13 uur) is er een middag voor vrijwilligers om maaisel en jonge boompjes uit de strook te halen: „Dat is een unieke kans om dit gebiedje te bezoeken.”

De strook is ook ingericht voor dieren. De oeverzwaluwen maken met honderden gebruik van de nestgaten. De zone van de Hoge Vaart is ingericht voor vleermuizen, ijsvogels en bevers en er is een speciale wand voor insecten.

Aanmelden vrijwilligers

Aanvang: woensdag 22 juli 2020 13:00