Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Voorhofdagen door de hitte iets minder druk: „Maar het is heel gezellig” (4 foto's)

Voorhofdagen door de hitte iets minder druk: „Maar het is heel gezellig” (4 foto's)Voorhofdagen door de hitte iets minder druk: „Maar het is heel gezellig” (4 foto's)Voorhofdagen door de hitte iets minder druk: „Maar het is heel gezellig” (4 foto's)Voorhofdagen door de hitte iets minder druk: „Maar het is heel gezellig” (4 foto's)

BIDDINGHUIZEN - De protestantse gemeente in Biddinghuizen hield vrijdag en zaterdag haar jaalijkse Voorhofdagen. De rommelmarkt werd iets minder druk bezocht dan voorgaande jaren, maar organisator Liesbeth Busch rekent toch op een opbrengst van rond de tienduizend euro.

Hoe verloopt deze editie van de Voorhofdagen?
Liebseth Busch: „Het gaat goed. Maar eerlijk is eerlijk: het is wat minder dan de afgelopen jaren. Door het mooie meer komen er wat minder mensen en we hadden ook wat minder spullen. Uiteindelijk zijn we wel tevreden hoor over wat er verkocht is. De meeste mensen gaan heel tevreden weg met tassen vol: prima toch?”

Heb je enig idee hoeveel mensen er tijdens deze twee dagen langs komen?
„Precies weet ik het niet, maar ik schat toch wel vijf- à zeshonderd. Vrijdagmiddag om twee uur staan ze te wachten tot de deur open gaat. Tot een uur of vier blijft het dan druk. Daarna ebt het weg en dan krijg je de mensen die alsmaar terugkomen en steeds blijven afdingen: ook prima.”

Zijn het vooral kerkgangers die spullen kopen?
„Nee hoor. We doen het voor het hele dorp. Je ziet ook veel asielzoekers, die hier voor weinig geld toch mooie spullen kunnen komen.”

Wat doen jullie met de spullen die overblijven?
„De Basisz uit Zeewolde neemt alles mee voor hun kringloopwinkel. Behalve het babygoed en het linnengoed. Dat gaat naar Gambia. Ingeborg Regelink uit Dronten heeft daar een project en die komt alles ophalen. Dus in principe doen wij niets weg.”

De opbrengst ging gewoonlijk naar het onderhoud van de kerk. Maar met de komst van het MFG gaan jullie daar toch geen geld meer insteken?
„Dat klopt. Dat geld zetten we al twee jaar opzij. Er is een apart potje en als de kerk gaat verhuizen, gaan ze daar iets speciaals mee doen. Ik weet zelf alleen nog niet wat.”

Op wat voor opbrengst reken je?
„Normaal is dat dertien- à veertienduizend euro en ik schat dat we nu op ongeveer tienduizend uitkomen.”

Verder nog iets dat we moeten vermelden?
„Ja: dat het heel gezellig is. Dat is eigenlijk het voornaamste: je praat met iedereen, je ontmoet elkaar, dat is het belangrijkste.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo