DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 4 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Cadeautje van 10-jarige Flevonice aan Dronten: hele dag schaatsen voor 1 euro

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De drie kilometer lange kunstijsbaan Flevonice viert op vrijdag 15 december haar 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan mogen alle inwoners van de gemeente Dronten die dag op vertoon van hun Pas van Dronten naar binnen voor 1 euro. Er kan in Biddinghuizen geschaatst worden van ’s ochtends negen tot ’s avonds negen uur.

Het winterseizoen van Flevonice is gisteren (zaterdag) van start gegaan. Vele tientallen schaatsliefhebbers maakten gebruik van de mogelijkheid om te schaatsen. Het schaatsseizoen duurt tot en met zondag 4 maart.

Zonneweide

Directeur Maarten van der Ven vertelt dat Flevonice inmiddels haar zonneweide in gebruik heeft genomen, waarmee de energierekening met ongeveer 30% omlaag is gegaan.

Hij kondigt aan dat er op 14 januari voor ’t eerst een wintertriatohlon wordt gehouden bij Flevonice met schaatsen, hardlopen en fietsen. Dat mag ook in estafettevorm worden gedaan.

Faciliteiten

Behalve de 3 kilometer lange kunstijsbaan heeft Flevonice een 400-meterbaan, een krabbelijsbaan (400m²), een grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines.

„Flevonice faciliteert de sportieve recreanten, het bedrijfsleven alsmede serieuze sporters in de zomer en winter met een breed activiteitenaanbod, evenemententerrein en horecafaciliteiten”, aldus Van der Ven.

Aanvang: vrijdag 15 december 2017 09:00