DeDrontenaar.nl

Woensdag, 8 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Burgemeester over drugs op Lowlands: „Festivals verbieden is te kort door de bocht”

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft een klein bommetje onder de festivals gelegd. Hij vindt dat er in de strijd tegen drugscriminaliteit minder festivals moeten worden georganiseerd.

Lowlands

Het komend weekeinde is Lowlands, waar softdrugs worden gedoogd. Het verbieden van zo’n festival is volgens burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Dronten geen oplossing voor het drugsprobleem: „Dat is veel te kort door de bocht.”

Volgens de burgemeester is het overdreven als de minister spreekt van ‘hossende mensen op pilletjes’ tijdens festivals als Defqon.1 en Lowlands: „Dan denk ik dat hij het echt niet goed begrepen heeft.”

Jean Paul Gebben erkent wel dat drugsgebruik in z’n algemeen een probleem is: „Maar dat geldt niet alleen voor festivals.” Hij vindt dat het drugsprobleem bij de bron moet worden aangepakt: „Het is veel te kort door de bocht om dan de festivals maar te verbieden.”

Ajax - ADO

De minister heeft ook gesteld dat de festivals te veel politie-inzet vergen. De ‘burgemeester van Biddinghuizen’ benadrukt dat dit niet geldt voor Opwekking, Defqon.1 en Lowlands. Er zijn bij deze festivals nauwelijks politie-agenten: „Dat is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd Ajax - ADO.”