DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Verbeteringen zwembad Biddinghuizen véél duurder dan Dorpsbelangen dacht

Verbeteringen zwembad Biddinghuizen véél duurder dan Dorpsbelangen dacht
Werkzaamheden in zwembad De Alk in het kader van NLdoet.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Het kost minimaal 1,2 en maximaal 2 miljoen euro om openluchtzwembad De Alk in Biddinghuizen klaar te maken voor de toekomst. Dat is aanzienlijk meer dan de 660.000 euro, waarvan Dorpsbelangen uitging.

Dit schrijven B en W in een brief aan de gemeenteraad. Het college heeft nog geen standpunt ingenomen over wat er nu moet gebeuren. Eerst wordt de mening van de gemeenteraad gevraagd.

Hulp van samenleving

Dat er iets moet gebeuren met de zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant, daarvan is het gemeentebestuur overtuigd. De gemeente riep hiervoor de hulp van de samenleving in.

In Biddinghuizen kwam Dorpsbelangen met een plan. Toen er voor dat initiatief geen geld kwam van de provincie, nam de gemeenteraad unaniem een motie aan. B en W moesten aan het werk met een eigen plan voor De Alk.

Om de zaken goed op een rijtje te krijgen, riep het college de hulp in van Andres CS uit Hoevelaken. Dat adviesbureau pleit voor groot onderhuid van de huidige twee baden, voor het opnieuw in gebruik nemen van het peuterbad, sloop van het huidige gebouw, bouw van een nieuw gebouw, herinrichting van de speelruimte en nieuwe bestrating.

Taken overnemen

De gemeente blijft in dat plan eigenaar en Optisport blijft exploitant. Een nieuwe ruimte van 60 vierkante meter voor ‘maatschappelijke doeleinden’ zou door Dorpsbelangen geëxploiteerd moeten worden. Ook moet Dorpsbelangen enkele taken van Optisport overnemen, waardoor de openingstijden kunnen worden verruimd.

Andres CS heeft twee scenario’s uitgewerkt. De ene kost 1,2 miljoen euro, de andere 2 miljoen. In beide gevallen draagt Dorpsbelangen 129.000 euro bij door zelfwerkzaamheid en sponsoring.