DeDrontenaar.nl

Maandag, 21 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Veel slib en waterplanten in water bij Boschbergstrand: „Niet prettig”

Veel slib en waterplanten in water bij Boschbergstrand: „Niet prettig”
Jarenlang een surfschool aan het Boschbergstrand.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Er komen sinds de opening van het Bremerbaaistrand in 2016 nauwelijks bezoekers bij het Boschbergstrand. Dat schrijft de gemeente Dronten in haar beleidsvisie stranden. Zwemmen bij het Boschbergstrand blijkt bovendien niet in alle opzichten aangenaam te zijn.

Het Boschbergstrand is een klein strandje aan het einde van de Bijsselseweg tussen de natuurzone en Aquacentrum Bremerbergse Hoek. „Op de bodem van het water langs het strand zijn relatief veel slib en waterplanten aanwezig”, schrijft het gemeentebestuur, „Bezoekers geven aan dit niet prettig te vinden.”

Over vijf jaar

B en W kiezen er ondanks het beperkte aantal bezoekers niet voor om het Boschbergstrand op te knappen. Pas over vijf jaar wil het college 15.000 euro uittrekken voor een sportvoorziening op het strandje.

Wel zou het gemeentebestuur de terugkeer van een sportieve activiteit toejuichen. Tot voor kort heeft er jarenlang een surfschool op het Boschbergstrand gezeten.

Wel een functie

Ook zien B en W nog wel degelijk een functie voor het Boschbergstrand, vooral voor de bewoners en bezoekers van de achtergelegen bungalowparken De Boschberg en De Bremerberg.

„Met toevoeging van sport- en speelvoorzieningen op het strand worden jonge gezinnen getrokken naar dit strand”, aldus de beleidsvisie over de situatie na 2026, „Dit geeft tevens de mogelijkheid om op drukke dagen als overlooplocatie voor het Bremerbaaistrand te dienen. Bezoekers worden dan doorverwezen naar het Boschbergstrand.”

Strandenbeleid