DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Van Werven mag tòch uitbreiden in Biddinghuizen: „50 tot 80 arbeidsplaatsen”

Van Werven mag tòch uitbreiden in Biddinghuizen: „50 tot 80 arbeidsplaatsen”
Ton van der Giessen
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft twee jaar geleden ‘nee’ gezegd op de vraag van de firma Van Werven om te mogen uitbreiden op vijf hectare landbouwgrond. Inmiddels is het gemeentebestuur tot inkeer gekomen. Van Werven mag alsnog haar Europese kennis- en ontwikkelcentrum voor plastic recycling vestigen in Biddinghuizen. Wel moet de gemeenteraad nog goedkeuring verlenen.

Aanvankelijk was de gemeente van mening dat de grond bij het bedrijf voor landbouw bestemd moest blijven. „Maar de wereld is veranderd”, schrijven B en W in hun voorstel om het licht alsnog op groen te zetten voor de uitbreiding van Van Werven. Een belangrijk argument is dat de bedrijfsactiviteit, het hergebruik van plastic, perfect past in het beleid van de gemeente.

Werkgelegenheid

Een tweede argument is de werkgelegenheid. „Met de uitbreiding van Van Werven kunnen 50 tot 80 nieuwe arbeidsplaatsen worden gerealiseerd voor zowel praktisch geschoolde mensen als hbo-geschoolde mensen van de Aeres Hogeschool”, schrijft het college.

Het besluit om alsnog mee te werken aan het aanpassen van het bestemmingsplan is genomen na een informatiebijeenkomst in november. Daar heeft directeur Ton van der Giessen van Van Werven uitleg over de plannen gegeven aan de gemeente, provincie, waterschap en omgevingsdienst.

Biddingringweg en stikstof

De gemeente stelt wel dat ze niet over één nacht ijs gaan. Zo moet Van Werven aan een aantal milieu- en veiligheidseisen voldoen. Daarbij moet er onder andere een tweede aansluiting komen op de Biddingringweg (N305) en moet er kritisch worden gekeken naar de uitstoot van stikstof.